Miten latauspistehanke etenee käytännössä?

Mitä taloyhtiösi ja isännöitsijän täytyy tehdä latauspistehankkeessa?

Lataa hankesuunnitelma, jossa käymme läpi taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän vastuus hankkeen eri vaiheissa.

Vertek-Kartoituksen tilaamisen jälkeen Vertekin sähköammattilainen tulee tarkastamaan taloyhtiösi sähköjärjestelmän tilanteen etukäteen sovittuna ajankohtana. Asiantuntijamme tutkii kiinteistön sähköpiirustukset, sähköjärjestelmän kunnon ja kysyy tarpeellisia yleistietoja taloyhtiöstänne.

Laadimme taloyhtiöllenne kartoitusraportin, joka sisältää valmiit sisällöt ARAn latausinfra-avustushakemuksen, jotta tuen hakeminen on mahdollisimman helppoa ja nopeaa. ARAn avustusten myöntämisessä on tyypillisesti jonoa 5 kuukautta, joten hakemus kannattaa laittaa vireille mahdollisimman nopeasti. Mikäli taloyhtiön päätöksessä ja ARAn avustuksen hakemisessa menee kauan, voi hankkeen toteuttamisvaiheeseen pääsy viivästyä yli vuodella.

Mikä on ARAn tuki?

Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus ARA myöntää avustuksia taloyhtiöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmien muutoksiin.

Avustus on 35 % toteutuneista kustannuksista aina 90 000 euroon asti. Edellytyksenä avustukselle on, että taloyhtiö rakentaa valmiuden vähintään viidelle latauspisteelle. Avustusta voi saada myös latauslaitteiden hankintaan.

Vertek-Kartoitus tuottaa valmiit sisällöt ARAn tukihakemuksen taloyhtiöllesi. Nopeus on valttia tukihakemuksen lähettämisessä, koska ARAn vuosittaiset määrärahat avustuksiin ovat rajalliset.

Vertek osaa arvioida, kuinka paljon taloyhtiösi tulee todennäköisesti saamaan tukea ARAlta. Lisäksi Vertekillä on ajantaisainen tieto tukihakemuksen käsittelyajan arviosta.

Miksi sähköjärjestelmän kunto täytyy tarkastaa?

Sähköjärjestelmä ei pysy kunnossa itsestään, aivan kuten muutkaan rakennuksen osat. Sähkölaitteet ja sähkökeskusten komponentit kuluvat käytössä. Sähkölaitteiston kuntoa pitäisi tarkkailla säännöllisesti, jotta laitteiston käytön turvallisuus voidaan varmistaa. Rikkinäiset tai kuluneet sähkölaitteet, löystyneet liitokset ja sähkölaitteiden pölyisyys voivat aiheuttaa vaaraa kiinteistölle ja asukkaille.

Mikäli sähköjärjestelmä ei ole hyvässä kunnossa tai sen mitoitus on vajavainen, ei latauspisteitäkään voi ottaa käyttöön turvallisesti. Sähköjärjestelmän kunnon tarkistus takaa turvallisen latauspisteiden asennuksen ja käyttöönoton.

Kartoituksesta suunnitteluun ja asennukseen

Vertek-Kartoituksen jälkeen teemme tarvittaessa tarkemman Vertek-Suunnittelun. Latauspistehankkeen suunnittelussa Vertekin vuosikymmenten asiantuntijuus yhdistyy Vertek-Kartoituksessa selvitettyihin tietoihin. Otamme taloyhtiösi toiveet huomioon suunnittelussa, jotta voimme räätälöidä taloyhtiösi tarpeisiin mahdollisimman hyvin soveltuvan latauspisteratkaisun. Vertekille on tärkeintä, että taloyhtiösi on tyytyväinen latauspisteratkaisuun, jotta asennusvaiheeseen voidaan edetä hyvillä mielin.

Kun latausinfrahankkeesta on päätetty hallituksen kokouksessa, sovitaan aika Vertek-Asennukselle. Käytännössä ajat sovitaan mahdollisille kiinteistön muutostöille ja latauspisteiden asentamiselle sekä latauspisteiden käyttöönotolle. Hyvissä ajoin ennen Vertek-Asennuksen aloittamista kommunikoimme taloyhtiöllesi oleelliset käytännön asiat, kuten mikäli pysäköintiruutuja täytyy tyhjentää ennen latauspisteiden asentamista. Vertekin sähköammattilainen toteuttaa Vertek-Asennuksen turvallisesti ja täsmällisesti sovittuna ajankohtana.

Latauspisteiden onnistuneen asennuksen jälkeen Vertekin sähköammattilainen opastaa taloyhtiötä ja asukkaita latauslaitteiden käyttöönotossa. Vertekin ohjeistuksella latauspisteiden käytön aloittaminen on helppoa ja vaivatonta.

Muutostyöt kiinteistöön vai sähkötolppien muuttaminen latauspisteiksi?

Kiinteistöliitto ja isännöintiliitto eivät suosittele lämmitystolpasta lataamista. Lataaminen voi vioittaa sähköjärjestelmää ja lämmitystolppaa, koska lämmitystolppia ei ole suunniteltu pitkäkestoiseen ja tehokkaaseen lataamiseen. Turvallinen lataus voidaan varmistaa sähköajoneuvojen lataamiseen tarkoitetulla Type 2-latauslaitteella.​​​​​

Elämä asennuksen jälkeen

Onnistuneen käyttöönoton jälkeen Vertek-Ylläpito huolehtii latauspisteiden toimivuudesta, ottaen vastuun laitteiden vuosihuolloista ja laitteiden käyttöön liittyvästä tuesta. Vertekin asiakaspalvelu auttaa mahdollisissa kysymyksissä tai ongelmissa lataamiseen liittyen.

Laitteiden käyttöturvallisuus ja -varmuus varmistamiseksi ammattilainen tekee säännöllisen huollon. Vuositarkastuksiin sisältyy esimerkiksi oleellisten ja käytössä kuluvien laitekomponenttien kunnon tarkistaminen ja perusmittaukset.

Kuinka paljon latauspistehanke maksaa?

Latauspistehankkeen hinta riippuu monesta tekijästä, kuten pysäköintipaikkojen määrästä, kiinteistön sähköjärjestelmän iästä ja kunnosta sekä asennettavien latauslaitteiden tehosta.

Tarkka hinta-arvio edellyttää Vertek-Kartoituksessa selvitettäviä tietoja. Kartoitus mahdollistaa tarkemman kustannusarvion eri laajuisten latauspisteratkaisujen asentamiselle.

Kartoituksen jälkeen voidaan tarvita vielä tarkempi suunnittelu, tietyissä kiinteistöissä ja hankkeissa voidaan edetä suoraan asennukseen.

Tul kaffel hei!

Asiantuntijamme kertoo mielellään lisää latauspistehankkeen toteutuksesta kahvikupin äärellä. Pullat tuomme tietysti mukanamme.

Voit pyytää asiantuntijamme mukaan myös taloyhtiösi kokoukseen kertomaan latauspistehankkeen toteutuksesta. Pullat tuomme sinnekin.

Voimme myös jutella ihan perinteisesti puhelimella.

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö tästä:

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä:

Kirjoita vastaus numerona


Ota yhteyttä, palvelemme Sinua mielellämme.
Puhelin: (02) 850 6600
Sähköposti: sahkoautoilu@vertek.fi

Vertekin asentamat sähköautojen latauspisteet nostavat kiinteistön arvoa ja asukastyytyväisyyttä. Voit ottaa rennon asennon. Otamme taloyht…

Vertek toimittaa sähköautojen latauspisteet kokonaisratkaisuna taloyhtiöösi. Vertek tekee latauspisteiden käyttöönotosta helppoa ja turvall…

Onko taloyhtiösi sähköjärjestelmä ajan tasalla? Miten latauspistehankkeessa pääsee alkuun? Mistä voi tietää, mitkä latauspisteet ovat järkevä…

Miten latauspistehanke etenee käytännössä? Mitä taloyhtiösi ja isännöitsijän täytyy tehdä latauspistehankkeessa? Lataa hankesuunnitelma…

Usein kysytyt kysymykset Kokosimme vastaukset usein kysytyille kysymyksille. Kokeneet ammattilaisemme palvelevat mielellään muissa kysymyks…

”Vertekin korkea ammattitaito ja pitkä kokemus takaa sen, että voimme luottaa tuotteiden ja asennusten olevan juuri niin kuin kuuluukin. Talo…

Ajankohtaista: Sähköautoilu

Autoilun sähköistyessä tulee varautua myös latausmahdollisuuksiin. Raumalainen taloyhtiö otti latauspisteiden katselmoinnin ja asennustyön Vertek Sähköpalvelulta jo ennen kuin yhdelläkään asukkaalla on käytössään sähköautoa.