Vastuullisuus

Whistleblowing eli anonyymi ilmoituskanava

Vertek Oy on sitoutunut toimimaan läpinäkyvästi, avoimesti ja eettisiä periaatteita noudattaen. Koska eettinen toimintakulttuuri on meille tärkeää, haluamme seurata eettisten periaatteidemme toteutumista systemaattisesti jokapäiväisessä toiminnassamme. Siksi meillä on käytössä yhteistyökumppanimme kanssa anonyymi ilmoituskanava eli ns. whistleblowing-palvelu, jolla voit ilmoittaa, mikäli epäilet meitä väärinkäytöksistä tai toiminnasta, joka ei noudata eettisiä periaatteitamme.

Whistleblowing-palvelun avulla voit ilmoittaa meille vakavista väärinkäytösriskeistä, jotka vaikuttavat ihmisiin, organisaatioomme, yhteiskuntaan tai ympäristöön. Ilmoituksesi voi sisältää tietoja rikoksista, säännönvastaisuuksista sekä EU:n tai kansallisten lakien rikkomuksista työympäristössä.

Sinulla ei tarvitse olla todisteita epäilystesi tueksi, mutta ilmoitukset pitää tehdä hyvässä uskossa. Tietoisesti totuudenvastaisten ilmoitusten jättäminen palveluun on kuitenkin kiellettyä ja saattaa johtaa jatkotoimenpiteisiin.

Voit tehdä ilmoituksen väärinkäytöksestä joko omalla nimelläsi tai nimettömänä. Henkilöllisyyttäsi ei pystytä yhdistämään nimettömänä tekemääsi ilmoitukseen. Ilmoituksia käsittelevät vain erikseen nimetyt henkilöt, jotka ovat velvollisia käsittelemään ilmoituksen puolueettomasti ja riippumattomasti.

Ilmoituksen lähettäminen tapahtuu helposti ja turvallisesti seuraamalla lomakkeessa olevia ohjeita. Kun lähetät ilmoituksesi, saat ruudulle tunnuksen, salasanan ja linkin. Tallenna ne turvalliseen paikkaan. Pystyt seuraamaan asian käsittelyä vain näiden avulla, mutta et pysty vastaamaan tai muokkaamaan lähettämääsi ilmoitusta.

Pääset tekemään ilmoituksen täältä Whistleblower

Whistleblower-ilmoituskanavan tietosuojaseloste.pdf