Vertek toimittaa sähköautojen latauspisteet kokonaisratkaisuna taloyhtiöösi Turun alueella

Vertek tekee latauspisteiden käyttöönotosta helppoa ja turvallista. Otamme hankkeestasi kokonaisvastuun – tutustumme taloyhtiösi tilanteeseen, suunnittelemme taloyhtiöllesi sopivan latauspisteratkaisun, asennamme latauspisteet ja teemme niiden käyttöönotosta helppoa. Huolehdimme vielä laitteidesi ylläpidostakin. Helppoa, eikö?

"Taloyhtiömme asukkailla ei ole kenellekään vielä sähköautoa. Toisin sanoen halusimme valmistautua hyvissä ajoin tulevaan autoilun sähköistymiseen. Samalla latauspisteet nostavat myös taloyhtiön houkuttelevuutta ja asuntojen arvoa."

As. Oy Puolukkatie 6 hallituksen puheenjohtaja Janne Kuusisto

Miten saan latauspisteet taloyhtiööni? » 

Latauspisteiden käyttöönotolle on monta järkevää syytä:

Autokannan sähköistyminen
Taloyhtiön arvo
Latausvalmiuksien rakennusvelvoite
ARAn avustus latausinfran rakentamiseen

Autokannan sähköistyminen

Ladattavat autot ovat yleistyneet nopeasti Suomessa. Täyssähköautojen määrä on viimeisen vuoden aikana yli kaksinkertaistunut. Tämä tarkoittaa myös nopeasti kasvavaa tarvetta latauspisteille taloyhtiöihin. Vertekin pitkä sähköalan kokemus ja ammattitaito takaa latauspisteprojektin turvallisen ja sujuvan toteutuksen, taloyhtiösi tarpeet edellä.

Taloyhtiön arvo

Vertekin asentamat latauspisteet nostavat taloyhtiön asuntojen ja autopaikkojen rahallista arvoa. Lisäksi latauspisteet parantavat asukastyytyväisyyttä ja taloyhtiön arvostusta. Latausmahdollisuus nopeuttaa myös asuntojen myyntiä. Latausmahdollisuus kotipihalla on nimittäin monelle tärkeä valintakriteeri jopa itse asunnon valinnalle. Vertekin latauspisteratkaisut ovat fiksu sijoitus taloyhtiölle.

Latausvalmiuksien rakennusvelvoite

Taloyhtiöiltä edellytetään latausvalmiuksien rakentamista lainsäädännön kautta. Laki 733/2020 velvoittaa uusien asuinrakennusten varustamisen sähköajoneuvojen latauspisteillä tai latauspistevalmiudella. Laki velvoittaa myös niitä taloyhtiöitä, jotka ovat tekemässä laajamittaista korjausta. Laki koskee asuinrakennuksia, joissa on yli neljä pysköintipaikkaa.

Lähes kaikkien taloyhtiöiden täytyy siis rakentaa latauspistevalmius ennemmin tai myöhemmin – joten miksi sitä ei tekisi jo nyt, etenkin kun ARAn tukea vielä saa? Vertekin kanssa taloyhtiösi latauspistehanke ei veny liian pitkälle tulevaisuuteen.

Mitä latausvalmius tarkoittaa, ja miten se eroaa latauspisteestä?

Latauspistevalmius tarkoittaa putkitusta tai muita johtoteitä, joihin voidaan myöhemmin asentaa tarvittava kaapelointi sähköajoneuvojen latauspisteitä varten, sekä kaapelointia sähköajoneuvojen latauspisteitä varten. Käytännössä latauspistevalmius tarkoittaa siis latauslaitteen liityntäpisteen tuomista pysäköintipaikalle, jotta siihen voidaan asentaa sähköauton latauspiste myöhemmin.

Latauspiste tai latausasema tarkoittaa "tolppaa", johon sähkövirta tulee kaapeloinnin kautta. Taloyhtiön latauspiste on usein seinässä kiinni. Latauslaitteet, joilla sähköajoneuvoa ladataan, ovat kiinni latauspisteessä. Yhdessä tolpassa on yleensä 1–2 latauslaitetta. Yleensä latauspisteestä puhuttaessa tarkoitetaan kuitenkin yhtä latauslaitetta, jolla sähköajoneuvoa ladataan. Näin on myös tällä sivustolla.

ARAn avustus latausinfran rakentamiseen

Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus ARA myöntää avustuksia taloyhtiöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmien muutoksiin. Avustus on 35 % toteutuneista kustannuksista, kuitenkin enintään 90 000 euroa. Edellytyksenä avustukselle on, että taloyhtiö rakentaa valmiuden vähintään viidelle latauspisteelle. Avustusta voi saada myös latauslaitteiden hankintaan.

Latauspisteiden hankkimisesta siis maksetaan taloyhtiölle tällä hetkellä. Vuosittaiset avustusrahat ovat kuitenkin rajalliset, joten latauspisteiden hankintaprosessi kannattaa aloittaa Vertekin kanssa mahdollisimman nopeasti, jotta määrärahaa riittää taloyhtiöllesi. Lisäksi ei ole tietoa kuinka kauan ARA jatkaa avustusten myöntämistä. Vertek on jatkuvasti ajan tasalla ARAn määrärahatilanteen sekä hakemusten käsittelyajan arvion kanssa.

Miten latauspistehanke etenee? »

Tul kaffel hei!

Toimistomme sijaitsee Raisiossa osoitteessa Alhaistentie 15. 

Asiantuntijamme kertoo mielellään lisää latauspistehankkeen toteutuksesta kahvikupin äärellä. Pullat tuomme tietysti mukanamme.

Voit pyytää asiantuntijamme mukaan myös taloyhtiösi kokoukseen kertomaan latauspistehankkeen toteutuksesta. Pullat tuomme sinnekin.

Voimme myös jutella ihan perinteisesti puhelimella.

 

Miikka Laaksonen

Asiakaspäällikkö
​​​​​

045-7884 4147
miikka.laaksonen@vertek.fi

 

Jarkko Pihlaja 

Asiakaspäällikkö
​​​​

044-773 3643
jarkko.pihlaja@vertek.fi

Jätä yhteydenottopyyntö tästä

Kirjoita vastaus numerona

Lisää yleisiä kysymyksiä latauspistehankkeesta »

Vertekin asentamat sähköautojen latauspisteet nostavat kiinteistön arvoa ja asukastyytyväisyyttä Vielä ehtii mukaan kesän 2023 asennuksiin…

Vertek toimittaa sähköautojen latauspisteet kokonaisratkaisuna taloyhtiöösi Turun alueella   Vertek tekee latauspisteiden käyttöönotosta…

Onko taloyhtiösi sähköjärjestelmä ajan tasalla? Miten latauspistehankkeessa pääsee alkuun? Mistä voi tietää, mitkä latauspisteet ovat järkevä…

Miten latauspistehanke etenee käytännössä? Mitä taloyhtiösi ja isännöitsijän täytyy tehdä latauspistehankkeessa? Lataa hankesuunnitelma…

Usein kysytyt kysymykset Kokosimme vastaukset usein kysytyille kysymyksille. Kokeneet ammattilaisemme palvelevat mielellään muissa kysymyks…

”Vertekin korkea ammattitaito ja pitkä kokemus takaa sen, että voimme luottaa tuotteiden ja asennusten olevan juuri niin kuin kuuluukin. Talo…