Vertek toimittaa sähköautojen latauspisteet kokonaisratkaisuna taloyhtiöösi Turun alueella

Vertek tekee latauspisteiden käyttöönotosta helppoa ja turvallista. Otamme hankkeestasi kokonaisvastuun – tutustumme taloyhtiösi tilanteeseen, suunnittelemme taloyhtiöllesi sopivan latauspisteratkaisun, asennamme latauspisteet ja teemme niiden käyttöönotosta helppoa. Huolehdimme vielä laitteidesi ylläpidostakin. Helppoa, eikö?

"Taloyhtiömme asukkailla ei ole kenellekään vielä sähköautoa. Toisin sanoen halusimme valmistautua hyvissä ajoin tulevaan autoilun sähköistymiseen. Samalla latauspisteet nostavat myös taloyhtiön houkuttelevuutta ja asuntojen arvoa."

As. Oy Puolukkatie 6 hallituksen puheenjohtaja Janne Kuusisto

Miten saan latauspisteet taloyhtiööni? » 

Latauspisteiden käyttöönotolle on monta järkevää syytä:

Autokannan sähköistyminen
Taloyhtiön arvo
Latausvalmiuksien rakennusvelvoite

Autokannan sähköistyminen

Ladattavat autot ovat yleistyneet nopeasti Suomessa. Täyssähköautojen määrä on viimeisen vuoden aikana yli kaksinkertaistunut. Tämä tarkoittaa myös nopeasti kasvavaa tarvetta latauspisteille taloyhtiöihin. Vertekin pitkä sähköalan kokemus ja ammattitaito takaa latauspisteprojektin turvallisen ja sujuvan toteutuksen, taloyhtiösi tarpeet edellä.

Taloyhtiön arvo

Vertekin asentamat latauspisteet nostavat taloyhtiön asuntojen ja autopaikkojen rahallista arvoa. Lisäksi latauspisteet parantavat asukastyytyväisyyttä ja taloyhtiön arvostusta. Latausmahdollisuus nopeuttaa myös asuntojen myyntiä. Latausmahdollisuus kotipihalla on nimittäin monelle tärkeä valintakriteeri jopa itse asunnon valinnalle. Vertekin latauspisteratkaisut ovat fiksu sijoitus taloyhtiölle.

Latausvalmiuksien rakennusvelvoite

Taloyhtiöiltä edellytetään latausvalmiuksien rakentamista lainsäädännön kautta. Laki 733/2020 velvoittaa uusien asuinrakennusten varustamisen sähköajoneuvojen latauspisteillä tai latauspistevalmiudella. Laki velvoittaa myös niitä taloyhtiöitä, jotka ovat tekemässä laajamittaista korjausta. Laki koskee asuinrakennuksia, joissa on yli neljä pysköintipaikkaa.

Lähes kaikkien taloyhtiöiden täytyy siis rakentaa latauspistevalmius ennemmin tai myöhemmin – joten miksi sitä ei tekisi jo nyt, etenkin kun ARAn tukea vielä saa? Vertekin kanssa taloyhtiösi latauspistehanke ei veny liian pitkälle tulevaisuuteen.

Mitä latausvalmius tarkoittaa, ja miten se eroaa latauspisteestä?

Latauspistevalmius tarkoittaa putkitusta tai muita johtoteitä, joihin voidaan myöhemmin asentaa tarvittava kaapelointi sähköajoneuvojen latauspisteitä varten, sekä kaapelointia sähköajoneuvojen latauspisteitä varten. Käytännössä latauspistevalmius tarkoittaa siis latauslaitteen liityntäpisteen tuomista pysäköintipaikalle, jotta siihen voidaan asentaa sähköauton latauspiste myöhemmin.

Latauspiste tai latausasema tarkoittaa "tolppaa", johon sähkövirta tulee kaapeloinnin kautta. Taloyhtiön latauspiste on usein seinässä kiinni. Latauslaitteet, joilla sähköajoneuvoa ladataan, ovat kiinni latauspisteessä. Yhdessä tolpassa on yleensä 1–2 latauslaitetta. Yleensä latauspisteestä puhuttaessa tarkoitetaan kuitenkin yhtä latauslaitetta, jolla sähköajoneuvoa ladataan. Näin on myös tällä sivustolla.

 

Miten latauspistehanke etenee? »

Tul kaffel hei!

Toimistomme sijaitsee Raisiossa osoitteessa Piilipuunkatu 4.  

Asiantuntijamme kertoo mielellään lisää latauspistehankkeen toteutuksesta kahvikupin äärellä. Pullat tuomme tietysti mukanamme.

Voit pyytää asiantuntijamme mukaan myös taloyhtiösi kokoukseen kertomaan latauspistehankkeen toteutuksesta. Pullat tuomme sinnekin.

Voimme myös jutella ihan perinteisesti puhelimella.

 

Miikka Laaksonen

Asiakaspäällikkö
​​​​​

045-7884 4147
miikka.laaksonen@vertek.fi

 

Jarkko Pihlaja 

Asiakaspäällikkö
​​​​

044-773 3643
jarkko.pihlaja@vertek.fi

Jätä yhteydenottopyyntö tästä

Kirjoita vastaus numerona

Lisää yleisiä kysymyksiä latauspistehankkeesta »

  Vertekin asentamat sähköautojen latauspisteet nostavat kiinteistön arvoa ja asukastyytyväisyyttä   Juuri nyt on oikea aika latauspist…

Vertek toimittaa sähköautojen latauspisteet kokonaisratkaisuna taloyhtiöösi Turun alueella   Vertek tekee latauspisteiden käyttöönotosta…

Onko taloyhtiösi sähköjärjestelmä ajan tasalla? Miten latauspistehankkeessa pääsee alkuun? Mistä voi tietää, mitkä latauspisteet ovat järkevä…

Miten latauspistehanke etenee käytännössä? Mitä taloyhtiösi ja isännöitsijän täytyy tehdä latauspistehankkeessa? Lataa hankesuunnitelma…

Usein kysytyt kysymykset Kokosimme vastaukset usein kysytyille kysymyksille. Kokeneet ammattilaisemme palvelevat mielellään muissa kysymyks…

”Vertekin korkea ammattitaito ja pitkä kokemus takaa sen, että voimme luottaa tuotteiden ja asennusten olevan juuri niin kuin kuuluukin. Talo…