Pohjalaisella positiivisuudella

Voimahahmo Petri Seppälä tietää, että arjessa tarvitaan yhtä lailla fyysistä kuin henkistäkin voimaa. Huumori ja onnistumisen tunteet ovat tärkeitä latureita. Työt tehdään ahkeralla asenteella ja viimeisen päälle hyvin, mutta myös levolle on oikeat hetkensä.

Animaatiohahmo Retu Kivinen ei juuri esittelyjä kaipaa. Tämä televisiosta tuttu aikaansaava ja vauhdikas, mutta myös temperamenttinen ja hyvällä tavalla humoristinen Brontonosturin kuljettaja saa hymyn kaikkien huulille.

Näin tapahtuu myös Vertek Oy:n liiketoimintajohtaja Petri Seppälän suupielille, kun hän kuulee oman Voimahahmonsa. Hetken asiaa pohdittuaan hän allekirjoittaa hahmon luonteenpiirteiden sopivan itseensä – toki tietyin varauksin.

 • Tykkään heittäytyä monenlaiseen mukaan ja viihdyn erilaisissa rooleissa. Retulla on tyypillisenä työläisenä puurtajan luonne. Olemme molemmat tunnollisia ja kovia tekemään töitä, mutta osaamme myös rentoutua kun on sen aika, Seppälä pohtii.
 • Retun uhkapelit ja tarve tasaiseen laiskotteluun eivät sen sijaan istu minun luonteeseeni. Toki työnkuvaani kuuluu tietynlaista liiketoiminnan mukaista hallittua riskinottoa.

Valinta Voimahahmoksi sai Seppälän pohtimaan myös erilaisia voimia. Hänestä Voimahahmo-nimitys sopii eri tavoin jokaiseen VSV-konsernissa työskentelevään henkilöön.

 • Työmme vaatii henkistä ja fyysistä voimaa, sillä kaikessa tekemisessä on oltava luja ja luotettava. Monipuolisuus on voimaa, sillä yhdessähän näitä töitä tehdään. Niin sanotun raa’an tekemisen lisäksi meissä on oltava myös se pehmeämpi puoli eli henkinen vahvuus.

Vahvaa mielenhallintaa

Seppälä työskentelee Vertek Oy:n liiketoimintajohtajana Varsinais-Suomen alueella. Hän vastaa niin sanotusta Lounais-Suomen alueesta eli Raision, Uudenkaupungin ja Rauman yksiköistä sekä yleisesti tietoliikenneliiketoiminnasta.

 •  Vastaan alueeni liiketoiminnan taloudesta ja tuloksesta, sekä kaupantekemisestä ja toiminnan kehittämisestä yhdessä projektitiimin kanssa. Ison osan ajasta vie päivittäinen tiimityö tarjouslaskennan ja tulosyksiköiden kanssa. Rooliini kuuluu paljon vastuuta ja monenlaisia tilanteita. Koskaan ei ole kahta samanlaista päivää peräkkäin, Seppälä sanoo.

Vastuullisessa työssä hänen on ajeltava taloudellisesti, kyettävä toimimaan ja tekemään päätöksiä tiukoissakin paikoissa, sekä huolehdittava omasta organisaatiosta ja sen toimivuudesta. Seppälä painottaa, ettei kukaan onnistu yksin, sillä tiimityö on toimivan arjen ydin.

 • Vertekillä on hyvä organisaatio ja osaava henkilöstö, jonka kanssa on hienoa tehdä töitä. Kaikki viihtyvät, kun kokonaisuuden osat pelaavat yhteen ja tukevat toisiaan. Meillä on hyvät mahdollisuudet kehittää omaa osaamistaan ja edetä urallaan. Olen itse hyvä esimerkki siitä, että täällä on mahdollisuus kehittyä ja kehittää.
 •  Päivittäinen arki edellyttää kärsivällistä ja pitkäjänteistä tekemistä, sekä tietynlaista monipuolisuutta ja jämäkkyyttä. Monisäikeisessä ja -suuntaisessa työssä korostuu oman mielen hallinta, mikä on yksi tärkeä voimavara.

Pohjalaista tekemisen meininkiä

Kuluvan vuoden huhtikuussa Seppälälle tulee 22 vuotta täyteen VSV-konsernissa. Tuon ajan hän on asunut Laitilassa, yksiköihin nähden keskeisellä paikalla. Alkujaan hän on Etelä-Pohjanmaan poikia Jurvasta.

Seppälä kuvailee olevansa edelleen osittain jurvalainen, vaikka laitilalaisuus on hänessä on jo vahvana. Nämä kaksi erilaista heimoa yhdistyvät luontevasti yhdessä miehessä.

 • Luonteessani on pohjalaista suoruutta ja reipasta tekemisen meininkiä. Sanon asiat ja mielipiteeni suoraan, mutta olen myös kuunteleva, keskusteleva ja harkitseva. Pohjalaisuus tulee ajoittain esiin edelleen myös murteessa, Seppälä hymyilee.

Sähköasentajaksi Kurikassa kouluttautunut ja Kauhajoella maamieskoulusta valmistunut Seppälä työskenteli ennen Laitilaan asettumistaan sähköalan töissä Etelä-Pohjanmaalla ja pääkaupunkiseudulla sekä Saksassa.

Reilun kahden vuosikymmenen mittainen työura VSV-konsernissa on vienyt hänet asennustöistä verkostosuunnitteluun, työnjohtotehtävien kautta projektipäälliköksi ja myöhemmin yksikönpäälliköksi. Liiketoimintajohtajana hän aloitti vuoden 2022 alussa.

 •  Oman historiani kautta tunnen hyvin eri toimet ja niiden tehtävät. Koko konserni on tiivis yhteisö, jossa käytännössä kaikki tuntevat toisensa. Olen viihtynyt hyvin ja tunnen olevani töissä kuin kotonani. Siitä kertoo varmasti myös takana olevat 22 vuotta.
 • Työstäni tekee mielekkään sen monipuolisuus, vaihtuvat tilanteet ja haasteet, joita pääsen ratkaisemaan. Sellaiset luovat myös onnistumisen tunteita, jotka taas antavat lisää voimaa arkeen. Viihdyn myös ihmisten parissa ja tykkään toimia asiakkaiden kanssa.

Heittäytymisen ja huumorin voimaa

Menneisiin vuosiin mahtuu monia mieleenpainuneita hetkiä. Yksi hauska muisto on vuoden 2003 pikkujoulut ja siellä henkilöstön voimin esitetty legendaarinen balettiklassikko Joutsenlampi, toki hieman muunneltuna.

 • Kaikki paikalla olleet muistavat edelleen ne pikkujoulut, ja niistä puhutaan edelleen. Mahtava baletti oli henkilökunnalta hyvällä tavalla raaka ja ronski taidonnäyte. Sellaista heittäytymistä tarvitaan arjessa, sillä ilon ja naurun avulla jaksetaan paremmin, Seppälä sanoo.

Ajoittain varsin hektisiin työpäiviin 15-vuotiaan pojan ja 10-vuotiaan tytön isä saa vastapainoa luonnosta. Koko perhe on tiiviisti mukana myös lasten harrastuksissa.

 • Työt saattavat toisinaan tulla kotiinkin, joten harrastuksilla on tärkeä rooli. Minulle niitä ovat metsästys ja kalastus, sekä salibandyn ja jääkiekon valmentaminen. Viimeksi mainituissa on tällä hetkellä taukoa, mutta tiettyjä juttuja on viritteillä.

Ajankohtaista

Voimahahmo-juttusarjassa tutustumme konsernimme arjen supersankareihin.

Etsimme nyt Loimi-Hämeen yksikköömme uutta liiketoimintajohtajaa.

Vertek Oy:n ja Vertek Sähköpalvelu Oy:n vuosi 2023

Sähköautojen latauspisteet ovat pian arkea jokaisessa taloyhtiössä.