Päiväni sähköasentajana

TEKSTI: Marko Östman 

Vertek Sähköpalvelu Oy:n Rauman yksikössä sähköasentajana työskentelevän Tuomas Uotilan työpäivät eroavat toisistaan monin tavoin. Liikkuva työ ja erilaiset kohteet tuovat mukanaan joka päivä jotain uutta. Uotila viihtyy sekä itsenäisen että tiimityön parissa. Työpäivän päätteeksi hän suuntaa nostamaan rautaa.

Mitä toimenkuvaasi kuuluu?

Työhöni kuuluu käytännössä kaikki sähköasentajan tehtävät. Työkohteet vaihtuvat päivittäin ja niitä on laidasta laitaan yksityis- ja yritysasiakkaiden sekä teollisuuden kiinteistöissä. Jokainen päivä tuo tullessaan jotain uutta ja kokemuksen kautta kertyy aina lisää osaamista.

Työn parhaat puolet?

Työtehtävät ovat hyvin monipuolisia ja saan olla jatkuvasti tekemisissä erilaisten ihmisen kanssa. Keskimäärin noin puolet on itsenäistä työskentelyä ja toinen puoli tiimityötä, ja pidän molemmista. Onnistumisen tunteita saan asiakkailta ja työnjohdolta tulleista positiivisista palautteista, sekä tietenkin siitä, kun saan työmaan suunnitellusti valmiiksi kustannustehokkaasti ja turvallisesti.

Oma työhistoria?

Tulin ensimmäisen kerran Vertek Sähköpalvelu Oy:lle varusmiespalveluksen jälkeen tammikuussa 2017. Työskentelin aiemmin Uudessakaupungissa, kunnes siirryin Rauman yksikköön kesällä 2022. Koulutukseltani olen sähköasentaja. Nuorempana kertyi työkokemusta esimerkiksi porkkananpoimijana ja varastomiehenä, sekä myöhemmin Raumalla järjestyksenvalvojana ravintoloiden ovella.
 

***

Klo 5.45 Herään, teen aamutoimet ja suuntaan Laitilasta kohti Raumaa edellisenä päivänä valmiiksi tekemäni aamiaisen kanssa.

Klo 7.00 Aamiainen on syöty ja on aika aloittaa työt. Toimin Rauman yksikön kärkimiehenä, joten katsomme, että kaikilla on alkavan päivän työt selvillä.

Klo 7.30 Kerään työssä tarvittavat tavarat autoon ja siirryn päivän ensimmäiselle työmaalle.

Klo 8.00 Käyn katsomassa rivitaloyhtiöasiakkaan sähköautojen latauspisteiden asennuksessa tarvittavat yksityiskohdat. Katsomme muun muassa mihin latauslaitteet asennetaan ja mistä saadaan sähköt, sekä mitä mahdollisia toiveita ja tarpeita asiakkaalla on. Sovimme samalla myös asennuksen ajankohdan.

 

Tuomas Uotila

Klo 9.30 Yritysasiakkaan kiinteistöstä tulee vikahälytys. Käyn tarkastamassa tilanteen ja teen tarvittavat korjaustoimenpiteet eli vaihdan viallisen johdon ja uusin samalla sulakkeen.

Klo 11.00 Pidän harvemmin kahvitaukoja, joten lounastauko on tärkeä. Lounaspaikka valikoituu sen mukaan, millä suunnalla olen töissä. Tänään kokoonnumme työkavereiden kanssa samaan paikkaan lounaalle.

Klo 12.30 Yritysasiakas laajentaa liiketilaansa, jonne käyn tekemässä tarvittavat sähköjen purkutyöt ja uusien asennukset. Lisäksi asennan työmaasähkön, jotta rakennusmiehet pääsevät aloittamaan oman työnsä.

Klo 14.00 Sovin puhelimitse asiakkaan kanssa seuraavan päivän aurinkopaneelien asennustöiden tarkemmat yksityiskohdat. Selvitän kohteen tarpeet ja vaatimukset, sekä mitä tavaraa siellä jo on ja mitä vien mukanani.

Klo 15.00 Teen tarvittavat käyttöönottopöytäkirjat, tarvikelistat ja muut paperityöt Kairakadun toimistolla. Tämän jälkeen täydennän autoon huomenna tarvittavat työkalut, tavarat ja pientarvikkeet.

Klo 16.00 Saavun kotiin Laitilaan. Syön hyvin ja suuntaan kuntosalille. Punttitreenin jälkeen teen seuraavan päivän eväät, sekä vietän aikaa puolison ja kissojen kanssa.

Ajankohtaista

Toimitusjohtaja Jarno Salmisen pääkirjoitus VSV-konsernin asiakaslehdessä.

Vastaat paikallisen tiimin johtamisesta, asiakassuhteista ja projektien toimituksista.

Tehtäviisi kuuluu mm. esihenkilötyöt, projektien hoito ja työsuunnittelu, asiakasyhteistyö sekä tarjouslaskenta.

Kuituverkon rakentamisprojektiin Raisioon, Uuteenkaupunkiin, Raumalle ja Huittisiin.