Päiväni henkilöstöasiantuntijana

Teksti: Riitta Valavuo
Kuvat: Kaisa Saarinen, Kaisan Kuvaputiikki Oy

Päiväni henkilöstöasiantuntijana

VSV-konsernissa Laitilassa henkilöstöasiantuntijana työskentelevän Riitta Valavuon työpäivät eroavat toisistaan lähes päivittäin, koskaan ei tarkalleen tiedä, mitä päivä tuo mukanaan. Valavuo nauttii työnsä monipuolisuudesta ja haasteista.

Mitä toimenkuvaasi kuuluu?

Työni on varsin monipuolista ja vaihtelevaa. Käytännössä työhön kuuluu kaikki työsuhteen elinkaaren aikana eteen tulevat asiat rekrytoinnista eläköitymiseen. Työtehtäviin kuuluvat siis esimerkiksi palkanlaskenta, henkilöstön turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen, työterveys ja perehdytykset.

Työn parhaat puolet?

Työtehtävät ovat hyvin monipuolisia ja saan olla tekemisissä erilaisten ihmisen kanssa. Koskaan aamulla ei tiedä, mitä päivä tuo tullessaan, ja usein se, jonka etukäteen ajattelen aamulla tekeväni siirtyykin seuraavaan päivään. Työssä toki on aikataulutettuja tehtäviä ja rutiineja mutta myös paljon muuta. Työkaverit ja oman tiimin tuki on mahtavaa!

Oma työhistoria?

Aloitin työnteon jo 15-vuotiaana, jonka jälkeen olenkin ollut aina enemmän tai vähemmän töissä. Kun aikaisin aloittaa, niin ehtii tehdä monenlaista. Henkilöstöasioiden parissa olen nyt viihtynyt viimeiset 11 vuotta ja tämä tuntuu kyllä vahvasti siltä omimmalta työtä. Olen täydentänyt osaamistani työn ohessa ja vuonna 2021 suoritin ylemmän liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon (tradenomi YAMK).

Kuukausittainen HR-perehdytys on tarkoitettu konsernin uusille tulokkaille, mutta toki pidempäänkin työsuhteessa olevat ovat tervetulleita kertaukseen työsuhdeasioista.

***

Klo 5.50 Herään kaikessa rauhassa, ja vaikka en torkuta, niin en nouse heti ylöskään. Teen aamutoimet ja syön aamupalan kaikessa rauhassa. En ole aamuihminen, joten varaan aamuihini tarkoituksella aikaa.

Klo 8.00 Aloitan työpäiväni rutiinitehtävillä - käyn läpi sähköpostit, tarkastan ostolaskut ja käyn katsomassa rekrysivuston.

Klo 9.00 Pyrin pitämään kahvitauot aamulla yhdeksältä ja iltapäivällä kahdelta. Tämä on hyvä hetki vaihtaa kuulumisia työkavereiden kanssa ja myös välillä ratkoa yhdessä töihin liittyviä ongelmia.

Klo 9.15 Toimin useamman ohjelmiston pääkäyttäjänä. Päivääni kuuluukin usein uusien käyttäjien avaamista, oikeuksien päivittämistä, käyttäjien neuvomista ja muuta ongelmanratkaisua.

Klo 10.00 Työpäiviini kuuluu usein erilaisia palavereja. Henkilöstöasioiden lisäksi työstämme tiimin kanssa mm. Vakkue-henkilöstölehteä. Tämän päivän palaverin aiheena on kuitenkin työhyvinvointitoiminta. Yhdessä henkilöstökerho Sähkösen kanssa ideoimme ohjelmaa volympialaisiin ja kesäkauden avajaisiin.

Klo 11.00 Syön yleensä melko kevyen lounaan, useimmiten salaattia tai maustamatonta jogurttia ja hedelmiä tai marjoja. Olen huomannut, että liian tukeva lounas väsyttää.

Klo 11.30 Valmistaudun pitämään hr-perehdytystä käymällä läpi materiaalin, päivitän ja muokkaan sitä tarvittaessa ja yleensä vielä mahdollisesti kohdeyleisön mukaan. Pidän hr-perehdytyksen työsuhteen perusasioista kaikille uusille tulokkaille joka kuukauden ensimmäinen perjantai. Uusien tulokkaiden lisäksi mukana saattaa olla myös jo kauan talossa olleita, jotka tulevat kuuntelemaan onko jotain uutta. Vastaavia perehdytyksiä pidän myös yksiköittäin. Pidän myös muita perehdytyksiä ja koulutuksia ja valmistan koulutusmateriaalia Voima-akatemiaan. Sinne on koottu koko konsernin koulutusmateriaali.

Klo 14.00 Osallistumme rekry-messuille. Messut tuovat mukavaa vaihtelua omaan työhön ja on mielenkiintoista tavata uusia ja erilaisiakin ihmisiä. Pyrin vaihtamaan jokaisen osastolla kävijän kanssa ainakin muutaman sanan. Työttömiä työnhakijoita on paljon, mutta aina osaaminen ja työnantajan tarpeet eivät kohtaa.

Klo 16.00 Työpäiväni päättyy yleensä tähän aikaan ja lähden ajamaan Laitilan toimipisteeltä kotiin Raumalle. Kotimatkan aikana soitan usein äidilleni ja vaihdan päivän kuulumiset. Yhteisen ruoan jälkeen on rentoutumisen aika. Omakotitalossa riittää aina jotain puuhaa. Jos on “sulan maan” aika, puuhastelen usein jotain pihalla. Joskus on kiva ihan vaan käpertyä yhdessä sohvalle katsomaan elokuvaa ja tekemään käsitöitä.

Henkilöstölehti Vakkue juhlistaa kahden vuoden ikäänsä. Lehdessä on tekemistä, mutta se on sen arvoista.

Ajankohtaista

Voimahahmo-juttusarjassa tutustumme konsernimme arjen supersankareihin.

Etsimme nyt Loimi-Hämeen yksikköömme uutta liiketoimintajohtajaa.

Vertek Oy:n ja Vertek Sähköpalvelu Oy:n vuosi 2023

Sähköautojen latauspisteet ovat pian arkea jokaisessa taloyhtiössä.