Liiketoiminta jatkui vakaana

Liiketoiminta jatkui stabiilina erinäisistä haasteista huolimatta. Asema erityisesti tietoliikennepuolella vahvistui merkittävästi uuden asiakkuuden myötä. Tämä tulee näkymään kasvuna vuonna 2024. Vertek-konsernin tulosta rasitti kolme merkittävää asiaa: kertaluonteiset erät, yleisen korkotason nousu ja sähköautojen latausliiketoiminnan käynnistyskustannukset. Vertek Sähköpalvelu Oy:n sähköautojen latausliiketoiminta käsittää pääasiassa latauslaitteiden myynnin ja asennuksen sekä niihin liittyvän sähköverkon rakentamisen ja huollon.

Turvallisuus iso teema

Vertek-konserni on panostanut paljon työturvallisuuteen. Kehitystyön tulokset alkavat näkyä. Vuonna 2023 ei ollut yhtään sairaspoissaoloon johtavaa työtapaturmaa. Työturvallisuuden kehittäminen on yksi isoista teemoista myös vuonna 2024.

Organisaatiossa muutoksia

Vertek-konsernissa tapahtui useita merkittäviä henkilöstömuutoksia. Pidetty ja pitkäaikainen hallituksen jäsen menehtyi. Loimi-Hämeen liiketoimintajohtaja, konsernin talouspäällikkö sekä toimitusjohtaja vaihtuivat.

Tietoliikenne

Vertek Oy sai uuden hyvin merkittävän teleoperaattorin asiakkaakseen. Kyse on tietoliikenneverkkojen suunnittelusta ja rakentamisesta. Uusi liiketoiminta on määrittelyltään FTTH (Fiber-To-The-Home). Kyseisen asiakkuuden myötä liikevaihto tulee kasvamaan huomattavasti vuonna 2024.

Sähköautojen latausliiketoiminta

Sähköautojen latausliiketoiminta käynnistyi hieman suunniteltua hitaammin Turun alueella ja sen lähikunnissa. Silti liiketoiminta kasvoi verrattuna vuoteen 2022. Loppuvuoden 2023 aikana tarjouskanta nousi suunnitellulle tasolle. Vuodesta 2024 odotetaan tulevan hyvinkin työntäyteinen latausliiketoiminnan puolella. Vertek Sähköpalvelun panostukset tämän liiketoiminta-alueen palvelukonseptiin ja resursointiin olivat merkittäviä vuonna 2023.

Ajankohtaista

Voimahahmo-juttusarjassa tutustumme konsernimme arjen supersankareihin.

Etsimme nyt Loimi-Hämeen yksikköömme uutta liiketoimintajohtajaa.

Vertek Oy:n ja Vertek Sähköpalvelu Oy:n vuosi 2023

Sähköautojen latauspisteet ovat pian arkea jokaisessa taloyhtiössä.