Kohti tulevaisuuden energiaratkaisuja

Hyvät lukijat,

Minulla on ilo esitellä itseni teille uutena Vertek Oy:n toimitusjohtajana. Aloitin tehtävässäni loppuvuodesta 2023, ja olen innostunut johtamaan yritystämme kohti tulevaisuuden energiaratkaisuja. Vertek Oy on perinteikäs sähkö- ja tietoliikennealan moniosaaja, jolla on vahva osaaminen ja sitoutunut tiimi, jonka kanssa voimme yhdessä kehittää ja turvata alueemme sähkö- ja televerkkoa.

Energiamaailmassa on käynnissä merkittävä murros, kun siirrymme kohti kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä energiamuotoja. Tämä energiasiirtymä tuo mukanaan lukuisia mahdollisuuksia sekä myös haasteita, ja sen vaikutukset näkyvät niin yksityishenkilöiden kuin yritystenkin arjessa. Uusiutuvat energianlähteet, kuten aurinko- ja tuulivoima, ovat yhä tärkeämpiä osia energiantuotantoamme. Teknologian kehittyessä ja investointien kasvaessa, voimme yhdessä edistää kestävämpää tulevaisuutta ja vähentää riippuvuuttamme fossiilisista polttoaineista.

Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet viime vuodesta, mikä tekee tästä erinomaisen hetken investoida aurinkoenergiajärjestelmiin. Tämä ei koske vain yksityishenkilöitä, vaan myös yrityksiä ja maataloutta. Erityisesti maataloudessa aurinkoenergian investointeihin on tarjolla huomattavaa tukea, lähes samoin kuten viime vuonna. Kannustan kaikkia hyödyntämään nämä mahdollisuudet ja ottamaan askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta. Aurinkoenergian hyödyntäminen on paitsi taloudellisesti kannattavaa, myös ympäristöystävällinen valinta, joka tukee kestävää kehitystä.

Tänäkin vuonna teemme VSV:n alueella useita merkittäviä maakaapelointihankkeita. Maakaapeloinnilla on suuri merkitys sähköverkon luotettavuuden parantamisessa, sillä se pienentää huomattavasti häiriöriskiä, joka voi johtua esimerkiksi myrskyistä tai muista sääilmiöistä. Maakaapelit ovat suojassa maan alla, mikä tekee niistä vähemmän alttiita vaurioille ja varmistaa sähkönjakelun jatkuvuuden vaikeissakin olosuhteissa.

Turvallisuus on yksi keskeisimmistä arvoistamme. Sähköverkon rakentamisen työmaa-alueet voivat olla riskialttiita paikkoja, joissa on tärkeää noudattaa erityistä varovaisuutta. Pyydän teitä kaikkia huomioimaan työmaa-alueiden liikennemerkit ja välttämään liikkumista työmaa-alueilla tarpeettomasti. Erityisesti liikkuvat työkoneet ja kaivinkoneet voivat aiheuttaa vaaratilanteita, jos niitä ei varota. Yhdessä voimme taata turvallisen ympäristön niin työntekijöille kuin alueella liikkuville ihmisille.

Lopuksi haluan toivottaa teille kaikille oikein mukavaa kesää! Yhdessä voimme luoda turvallisemman, tehokkaamman ja kestävämmän energiatulevaisuuden meille kaikille.

Ystävällisin terveisin,

Jarno Salminen
Toimitusjohtaja
Vertek Oy
Vertek Sähköpalvelu Oy

Ajankohtaista

Mika Niemi nauttii työsuhde-etuna kauniista kesäisistä maisemista. Työpäivät vierähtävät katoilla, sillä keväästä syksyyn hän keskittyy aurinkopaneelien asennuksiin.

Toimitusjohtaja Jarno Salmisen pääkirjoitus VSV-konsernin asiakaslehdessä.

Vastaat paikallisen tiimin johtamisesta, asiakassuhteista ja projektien toimituksista.

Tehtäviisi kuuluu mm. esihenkilötyöt, projektien hoito ja työsuunnittelu, asiakasyhteistyö sekä tarjouslaskenta.